KENAPA PERLU ADA BITCOIN

➡ Bitcoin adalah satu digital currency yang diterima pakai oleh lebih 500,000 business di seluruh dunia
seperti eBay, Google, Microsoft, Dell dan lain2 lagi. Secara dasarnya kita boleh membeli sendiri Bitcoin di pasaran (Open Market) dan simpan, kemudian boleh berjual beli bila harga Bitcoin meningkat naik. Industri Bitcoin ini bermula sejak 8 tahun lepas, 2009 dan semasa ianya dilancarkan hanya bernilai sen-sen Dollar sahaja. Tetapi kini harganya mencecah hampir Usd1,200++/BTC (RM5,400++/per Bitcoin)

KELEBIHAN BITCOIN

➡ Kelebihan Bitcoin sebagai Digital Money atau Cryptocurrency – Ianya tidak dikawal oleh mana-mana organisasi, badan kerajaan, sesebuah negara atau individu. Tidak akan ada mana-mana pihak yang akan mampu menggugat Bitcoin yang kita miliki berbanding wang kertas yang sentiasa dikawal oleh Bank Pusat dan juga selalu dipengaruhi oleh kejatuhan matawang, cukai dan susutnilai seperti yang kita rasakan sekarang.

Industri Digital Currency ini juga semakin berkembang apabila syarikat-syarikat gergasi seperti Mastercard, Visa, Wirex dan Xapo mula memperkenalkan Bitcoin Debit Card masing-masing untuk memudahkan pemilik-pemilik Bitcoin berbelanja, savings, menyelesaikan liabliti serta komitmen dan sebagainya dengan hanya menggunakan simpanan Bitcoin mereka tanpa pengetahuan mana-mana orang tengah!

Ramai orang ternama dunia telah lama mengumpul Bitcoin untuk urusan harian mereka. Diantaranya seperti Jack Ma – Multi Billionaire Asia,Jerry Yang (Founder Yahoo), Sir Richard Branson (pemilik Virgin Corporation), Bill Gates (Microsoft) dan ramai lagi. Mereka membeli Bitcoin dalam jumlah yang besar. Mereka mencipta kemudahan, kebebasan serta kekayaan untuk masa kini dan masa depan!

APA PULA BITCOIN MINING

➡ Bitcoin Mining ini adalah seperti melombong tetapi melalui cara atau istilah digital yang menggunakan software komputer yang menggunakan perisian yang terkini.

Bitcoin Mining adalah proses kerja verification oleh semua network komputer di seluruh dunia untuk pengesahan transaksi Bitcoin. Komputer yang banyak membuat kerja verified akan diberi ganjaran berupa Blok Bitcoin.

Contohnya user A ingin transfer 1 Bitcoin ke user B, seluruh network komputer Bitcoin akan mengesahkan transaksi tersebut. Apabila cukup 51% pengesahan network komputer di seluruh dunia, barulah transaksi itu berjaya dan blok Bitcoin akan dianugerahkan ke komputer yang banyak melakukan proses verification.

KOMUNITI DUNIA BITCLUB NETWORK

➡BitClub Network adalah satu-satunya syarikat yang berada dalam senarai monopoli mining Bitcoin di blockchain.info. BitClub Network menawarkan mining share kepada public dalam konsep networking. Bermula dengan 500 mesin mining pada 2014, kini telah bertambah menjadi lebih daripada 3,000 mesin mining di Iceland. BitClub Network mining farm adalah salah satu mining farm yang terbesar di Iceland. BitClub Network juga sama seperti Bitcoin. Ianya tidak berpusat dan tidak dikawal oleh mana-mana organisasi atau individu sekaligus bebas dari manipulasi.

Mining share BitClub Network dipaparkan dalam blockchain.info dan dikemaskini setiap masa. Semua ahli, pemegang share atau mining pool boleh melihat sendiri berapa hasil mining BitClub pada setiap hari. Dari hasil ini, setiap pemegang pool boleh mengira sendiri berapa anggaran hasil mining mereka secara telus. Tiada unsur scam atau penipuan berlaku.

Kesimpulanya, BitClub Network menawarkan mining pool share secara pasif tanpa melakukan sebarang sales, serta komisen aktif jika ada sales yang dilakukan oleh seseorang ahli. Setiap share dan komisyen dibayar dalam bentuk Bitcoin dan boleh dipindahkan terus ke akaun blockchain peribadi anda.

RUJUKAN

➡ BitClub Network sudah lama tersenarai di Business Insider. Anda boleh Google sendiri.

Kenapa saya pilih BitClub Network??

Ini Jawapannya👇🏻

✅ 1) You can check our mining profit everyday
https://blockchain.info/blocks/BitClub%20Network

✅ 2) https://www.blocktrail.com/BTC/pool/bitclubnetwork

✅ 3) BitClub Network is the 4th largest mining company in the world
https://blockchain.info/pools

✅ 4) BitClub Network also featured in Bitcoin Magazine

✅ 5) BitClub Network also featured in The Cointelegraph
https://cointelegraph.com/news/durban-bitcoin-seminar-aims-at-educating-south-africans-on-crypto-opportunities

 

 

 

 

 

 

 

 

✅ 7) Investor have visited BitClub Network mining pool in Iceland

Why Iceland? Why Verne Global?
baca sini
https://verneglobal.com
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Electricity_sector_in_Iceland

So Anda bagaimana?
Berminat untuk mula mengumpul Bitcoin atau melombong Bitcoin bersama Bitclub Network ?

layari link : www.gbn.my/bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *