Ramai orang Suka Bitcoin

.

Awal minggu ini, syarikat arus perdana media terbesar di China Daily Rakyat ditakrifkan Bitcoin emas digital, mengesahkan lagi kesahihannya. *Tiba-tiba, pelabur dan media arus perdana di seluruh dunia telah mula menyokong dan meluluskan Bitcoin.

Bitcoin untuk menggantikan mata wang rizab

Pada bulan lalu, Bitcoin telah mendapat liputan media arus perdana yang lebih luas daripada itu pada tahun 2013 apabila kepentingan dalam Bitcoin memuncak.

syarikat-syarikat media dan firma pelaburan di Korea Selatan, India, Australia dan Jepun telah mula membincangkan kemungkinan Bitcoin melebihi nilai mata wang rizab tertentu pada masa akan datang ini sebagai sistem monetari dan kewangan alternatif.

Baru-baru ini, ABC News, perkhidmatan berita nasional di Australia yang dihasilkan oleh Perbadanan Penyiaran Australia, dilaporkan bahawa ia adalah mungkin untuk Bitcoin untuk menggantikan mata wang rizab seperti dolar AS dalam tempoh 10 tahun akan datang jika ia mengekalkan pertumbuhan semasa eksponen.
.
*rangkaian kewangan alternatif*

pakar-pakar Bitcoin termasuk BitGo jurutera Jameson Lopp juga mencadangkan bahawa pelabur dan peniaga perlu mengambil kira mendasarkan off indeks penguasaan Bitcoin ke atas pembekalan M1 global berbanding mata wang seperti USD, dan bukannya altcoins dalam pasaran cryptocurrency.

Lopp berkata pada masa ini, Bitcoin merangkumi lebih kurang 0.14 peratus daripada bekalan wang M1 global dan masih mempunyai cara yang lama untuk pergi sebelum melepasi nilai mata wang rizab. Walau bagaimanapun, jika idea dan konsep Bitcoin memotong mata wang yang disokong kerajaan sedia ada untuk menjadi rangkaian kewangan alternatif menjadi tumpuan pelabur, penyokong Bitcoin perlu membandingkan indeks penguasaan Bitcoin kepada indeks wang M1.

Namun, hakikat bahawa syarikat-syarikat media arus perdana seperti ABC News dan pakar-pakar Bitcoin termasuk Jameson Lopp bahkan membesarkan indeks wang M1 ke dalam perbincangan tentang Bitcoin adalah tanda positif bahawa Bitcoin adalah dalam perjalanan ke arah penggunaan arus perdana.
.
*penerimaan pesat di Jepun*

Di Jepun, penggunaan arus perdana Bitcoin sudah dekat, dengan syarikat penerbangan terkemuka, peruncit elektronik dan beberapa syarikat yang paling terkenal dan berpengaruh di negara ini menerima Bitcoin sebagai mata wang digital lebih dari pada emas sebagai digital dan pelaburan.

Jika memperkatakan syarikat Jepun mengejar seperti yang dirancang, lebih daripada 300,000 peniaga Jepun tidak lama lagi boleh menerima Bitcoin di negara ini dan berpuluh-puluh ribu kedai-kedai boleh mula menawarkan Bitcoin sebagai kaedah rasmi pembayaran.

Genki Oda, presiden BITPoint, syarikat itu yang membawa perjanjian dengan Peach – Syarikat penerbangan tambang murah terbesar di Jepun – untuk menerima Bitcoin, berkata dalam satu temu bual:

“Kami mengadakan perbincangan dengan sebuah syarikat yang berkaitan runcit. Dengan pergi melalui sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan terminal pembayaran ke kedai-kedai, kami mempunyai kemungkinan meningkatkan penggunaannya di satu pukulan. Ia lebih mudah daripada bercakap dengan banyak peruncit individu. Kami juga bercakap kepada pengendali kedai serbaneka besar tentang menggunakannya. ”

permintaan dan keyakinan ke arah Bitcoin sebagai satu aset selamat bersiar jangka panjang dan mata wang digital semakin meningkat dengan pesat di seluruh dunia. Satu-satunya isu teknikal kiri untuk menyelesaikan adalah mendaki untuk mengurangkan bayaran bagi memudahkan penggunaan arus perdana Bitcoin.
.
https://cointelegraph.com/news/suddenly-everybody-loves-bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *